dinsdag 4 februari 2014

HOOG GESCHOOLD ETEN

Wil je tegenwoordig de etiketten op producten die je koopt goed kunnen lezen, heb je nogal wat vaardigheden nodig. Je moet een goede kennis hebben van het metrische systeem, op de hoogte zijn van E – nummers en de Latijnse synoniemen die er naar verwijzen, weten wat bepaalde stoffen medisch met je kunnen doen en de vaardigheid bezitten tabellen te ontcijferen. Daaruit zou je kunnen concluderen dat producenten van voedingsmiddelen er alles aan doen om het voor de consument zo ontoegankelijk mogelijk te maken om een goed beeld te vormen van wat ze eten. Als we dan eerlijk zijn tegen onszelf kunnen we daaruit maar een enkele conclusie trekken; we krijgen rotzooi voorgeschoteld.

 

De afleiding is groot. Let op vet, weet wat je eet, het voedingscentrum, nu extra licht, minder vet, minder suiker en een onoverzichtelijke berg van reclamecampagnes. Hoe meer er van alle kanten geschreeuwd wordt dat “ze de oplossing hebben” hoe groter de doofpot zal blijken. De voedingsindustrie heeft namelijk maar 1 doel; winst maken. Als wij brave consumenten gezonder willen worden zetten de producenten in 7.421 verschillende bewoordingen op hun verpakking dat het gezonder is. Nou daar komtie; dat is NOOITwaar. Je weet namelijk niet wat voor vervangers er in zitten voor de ongezonde stoffen die ze er uit hebben gehaald. Die vervangers zitten er zeker in, anders smaakt het op zijn minst anders en kopen wij kieskeurige eters het niet meer.

 

De enige manier om te weten of ze goed voor je zijn of niet, is om ze te laten analyseren, specifiek op jouw lijf. Dat kan, je moet alleen even het overdreven hooggewaardeerde “wetenschappelijk bewezen” aan de kant gooien. Want dat concept betekent eigenlijk maar 1 ding; zo lang mogelijk zoeken naar een standaard die de massa dient zodat we er nooit meer over na hoeven te denken, en het geld binnen kan blijven stromen.

Als je voedingsstoffen bij jou persoonlijk uit laat testen, kun je met supplementen heel veel problemen voorkomen en uitschakelen. Gezondheid komt niet uit een potje, zakje of plastic tray. Het ontstaat door jezelf te voelen, en te weten wat jouw lijf wel en niet kan verdragen.

 

De voedingsindustrie geeft daar niets om. 1 Snelle Jelle krachtige kruidkoek bevat 32% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid suiker. Dus als je 3 Jelle’s op een dag eet, kun je niks meer eten, want overal zit suiker in. Het wordt je alleen op duizenden manieren vertelt zodat het zeker is dat je de draad kwijt raakt.

 

Lees, weet en voel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten